Talentutvikling i klassisk ballett i juni hvert år
Sunniva Hjelle (17 år) – invitert til Korea International Ballet Competition i Seoul juni 2024!

Ballettalentet Sunniva Hjelle (17 år) er invitert til å representere Norge i Korea International Ballet Competition i Seoul juni 2024!

Balletttalentet Sunniva Hjelle (17 år) er invitert til å representere Norge i den prestisjetunge konkurransen "Korea International Ballet Competition" i Seoul i midten av juni 2024. Det er en enorm sjanse for et talent å få delta i denne store konkurransen, og det å få muligheten til å møte det internasjonale ballettmiljøet og andre internasjonale deltakere på denne måten skaper stor inspirasjon. Det er over 300 deltakere med fra hele verden.

Sunniva trener ballett seks dager i uken på profesjonelt elitenivå og på Masterclass-programmet i klassisk ballett ved Den Norske Ballettskole & Akademi ved Carl Berners pl i Oslo, der hun får trening av topp internasjonale ballett spesialister. Hun har trent ballett ved DNBS&A siden hun var liten. Hun har allerede fått mange spennende anledninger til å blant annet danse pas de deux med profesjonelle dansere som sine partnere -  slik som Andrei Pisarev som i dag er solist ved Operaen i Odessa, Ukraina, og Alberto Ballester ved Nasjonalballetten. Det har bidratt svært godt til å klargjøre henne for konkurransen i Seoul. Denne våren forbereder hun seg med trening sammen med Alberto Ballester til store forestillinger i Kolben kulturhus i starten av mai da hun igjen skal få danse som partner med solisten Andrei Pisarev  - både i Don Quixotte pas de deux og i balletten Paquita.

Sunniva har deltatt på konkurranser før og representert Norge. Hun er tidligere prisvinner i blant annet World Ballet Grand Prix Norway  (www.wbgpnorway.com) i 2022, og 2023, og skal delta også i 2024 i Hamar kulturhus 30 juni til 2 juli. Hun er også prisvinner ved International Dance Competition, Hellas flere år på rad og skal delta igjen senere i juli i år.

Sunniva har hentet mye viktig erfaring i balletten via  "Valdres Sommerballett"  (www.sommerballett.no) - en sommerintensiv/sommerskole i klassisk ballett i slutten av juni hvert år i regi av Den Norske Ballettskole & Akademi der talentene får coaching av de aller beste dansere, koreografer og ballett spesialister. Hun har deltatt mange somre på rad og gleder seg til å delta der igjen 22.-28. juni 2024.

Dette er tredje året norske ballettalenter fra Norge og DNBS&A reiser til Seoul i Sør- Korea og deltar i denne konkurransen:
-Joakim Visnes ved DNBS&A representerte Norge og vant et sensasjonelt gull i 2022
-Kira Hestnes og Maria Myran ved DNBS&A representerte Norge og kom til finalen i 2023

Vi ønsker Sunniva masse lykke til videre på ferden i ballettens verden!

DNBS&A ønsker å takke spesielt for sponsorene ved
DNBS&A Masterclass: Sparebankstiftelsen, Bergesen stiftelsen, Leif Høegh stiftelse
Valdres Sommerballett: Innlandet fylkeskommune, Talent Norge, Sparebankstiftelsen, Bergesen stiftelsen, Leif Høegh stiftelse
- for å bidra til at talentet Sunniva og mange andre norske ballettalenter har fått så god trening slik at hun og andre både kan representere Norge på en flott måte nasjonalt og internasjonalt og oppnår sine drømmer om å jobbe som dansekunstner nasjonalt og internasjonalt.

Photographer
Foto: Christine Engstad, ballett galla forestilling i Bærum kulturhus med Sunniva Hjelle og solisten Andrei Pisarev i pas de deux "Flames of Paris".