Talentutvikling i klassisk ballett i juni hvert år

LEDELSE & PEDAGOGER

DNBS&A

LEDELSE & ADMINISTRASJON

IRENE AARSET JANSSON

Daglig leder DNBS&A

E-post:

irene@dnbs.no

Mobil: +47 91 30 00 57

SIRI AARSET JOHANSEN

Daglig leder DNBS Bærum

E-post:

siri@dnbs.no

Mobil: +47 95 73 25 44

MARTIN BOKERØD HANSEN

Styreleder DNBS&A

E-post:

martin@laborify.com

Mobil: + 47 95 25 08 62

265a3325

MARGRÉT ERLENDSDÓTTIR

Administrasjonen

E-post:

margret@dnbs.no

Dsc 0275

Jenny Hansen

Administrasjonen

E-post:

jenny@dnbs.no

265a5541

SOLVEIG HOMBLE

Administrasjonen

E-post:

solveig@dnbs.no

PEDAGOGER

Profesjonell Elitetrening i ballett

LIUDMILA SYCHEVA

Ballett voksen (åpent nivå) 16+ (søndager på Carl Berner)

Ballettspesialist og koreograf for:

Profesjonell Elitetrening og

DNBS&A Masterclass

Born in Russia in 1955. 8 years ballett student, 25 years carreer as a balletdancer, she has danced the entire ballet repertoire. 5 year education as pedagogue. She has been teaching many places in the world, also at the Bolshoi filial in Brasil, and since 2015 at Den Norske Ballettskole & Akademi.

VLADIMIR SYCHEV

Ballettspesialist og koreograf for

Profesjonell Elitetrening og

DNBS&A Masterclass


Uteksaminert fra ballettakademiet i Voronesj, Russland, før han fikk plass ved Vaganova akademiet med pedagog Pushkin.

Solist ved diverse av de statlige operaene i Sovjet med hovedroller i de store ballettene som Giselle, Don Quixote, Tornerose, Legenden om kjærlighet m.m.

I 1972 fikk han tildelt ærestitlen: «Æresartist i Ukraina»

Fra 1982-87 fikk han sin pedagogiske utdannelse fra det statlige institutt for koreografisk kunst i Moskva med pedagog M.T Semionov («Æres artist i CCCR») og E.P Valokin («Nasjonal artist av RSFSR»).

Voksenballett og Satsingspartiene

ALBERTO BALLESTER

Ballett voksen (litt øvet) 16+ (søndager på Carl Berner)

Ballett voksen (litt øvet) 16+ (mandager på Carl Berner)


Cubanske Alberto Ballester er danser ved nasjonalballetten. Han ble fast medlem 2016, etter å ha vært en del av Nasjonalballetten UNG.

Han har blant annet danset rollen som Rothbart i Svanesjøen, Gremin i Crankos Onegin, Solors venn i La Bayadère og flere fremtredende partier i Nøtteknekkeren. Ballester har medvirket Corders Romeo og Julie, Nurejevs Don Quixote, Scarletts Carmen, Strømgrens Lamentate, Forsythes One flat thing, reproduced, Kyliáns One of a Kind, Arcimboldo og Sarabande, Stevensons Askepott, Balanchines Theme and Variations og MacMillans Manon. 

CHRISTINE UDJUS

Ballett nivå 1

Ballett nivå 2

Ballett nivå 3 og

Ballett 12+

Har undervist ved DNBS&A siden 2017. Utdannet fysioterapeut ved OsloMet, og utøvende musikalartist fra Bårdar International med dans som fordypning. Arbeider frilans og har medvirket som profesjonell danser i oppsetninger som «Evita», «Annie», og «Jungelboken» i Oslo, samt jobbet som danser og sanger ved Kilden Teater, Fjæreheia Amfi ved to produksjoner. Koreograf og medlem av vokalkvartetten «Attitunes». 

403412459 1548197192602246 8368388024958007832 N

CASSANDRA LOO

Ballett nivå 2

Ballett nivå 3 og

Ballett: Tåspissteknikk 9+

Cassandra begynte på Jorunn Kirkenær sin ballettskole da hun var 3 år og har danset helt siden da. Hun har gått på Den Norske Operas ballettskole, juniorballetten på Bårdar Danseskole, den landsdekkende ballettlinjen på Fagerborg videregående skole og tatt en bachelorgrad i jazzdans på Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har også videreutdannelse i pedagogikk fra Kunsthøgskolen i Oslo.


Hun har vært med i produksjoner som ”Orlando” på Rogaland Teater, “Peer Gynt” på Den Norske Opera, “West Side Story” på Kilden Teater, “How to be alone” med Den Kulturelle Skolesekken og “1” med Esklan Dance Company. Hun har også medvirket i en rekke musikkvideoer, tv-produksjoner og kunstfilmer.


Cassandra jobbet for Sats Elixia i flere år ved siden av å være profesjonell utøvende danser og dansepedagog. Nå jobber hun også aktivt som yogalærer ved YogaKi og bedriftsyoga etter å ha videreutdannet seg som Ashtangalærer ved Hiyoga.


Moderne/danseimprovisasjon for satsingspartiene og talentgruppene

HANNA FILOMEN MJÅVATN

Danseimprovisasjon

Hanna FilomenMjåvatn er en norsk danser og koreograf. 


I 2007 vant hun andre sesong av TV-programmet Dansefeber. 


Hun er utdannet i jazz- og moderne/samtidsdans ved Kunsthøgskolen i Oslo og har studert ballett ved den statlige operaen i Donetsk, Ukraina.


Hanna er utforskende i sin stil som danser og benytter ulike metoder for å nå kjernen av menneskets natur hva kommer til bevegelse, rytme og emosjoner. 


Hanna er ettertraktet pedagog og underviser både i Norge blant annet ved Den Norske Ballettskole & Akademi og utlandet, og bringer frem improvisasjon og karakter hos en danser som gjør at formidling kommer frem med dypeste ærlighet i uttrykket.

410699724 366145752737239 7634825530828398075 N

Lexi RAVEN

Jazz voksen 16+

Moderne for satsing ballett nivå 3/ talentgruppe 3a


Lexi Raven er den dynamiske 23 år gamle danseren fra Grimstad. Med en utdanning fra Bårdar Dansakademi, fordypning i urban og kommersiell dans, har Lexi et bredt repertoar som inkluderer moderne, jazz, klassisk, break, stepping og hip-hop. 


Hun ble utvalgt til dansekompaniet På Tå og Hev, som hadde sin opptreden på Den Norske Opera & Ballett i 2019. Lexi har erfaring med TV-opptredener på NRKs Stjernekamp, musikkvideoer og jobbet aktivt som utøvende danser og koreograf for artistprosjekter. 


Drevet av en dypt forankret lidenskap for dans, finner Lexi inspirasjon i rytmene og bevegelsene til sine meddansere, og verdsetter muligheten til å inspirere og bli inspirert i gjengjeld.

404364055 720851486640234 5807609277788199215 N

Maia

Jazz voksen 16+

Moderne for satsing ballett nivå 3/ talentgruppe 3a


Maia Jensen Moy er 23 år og utdannet profesjonell kommersiell danser fra Bårdar Aakademiet.

Hun har deltatt på kommersielle oppdrag som stjernekamp på NRK, humoraksjonen og andre TV-produskjoner.

Maia har bred kompetanse innen både Hiphop, moderne, jazz, yoga. Hun legger stor vekt på frihet innen dans og vil at dansere i alle aldre skal lære seg å gi slipp og samtidig bygge og kjenne på styrke i seg selv, både mentalt og fysisk.

Elevkompanienes pedagoger

LINDA MOLDAL ANDERSEN

Musikalgruppa ( teater)

GURO KARIJORD

Guro er utdannet musikalartist fra Bårdar Akademiet i Oslo. Hun startet den profesjonelle karrieren på Oslo Nye Teater i "Den Glade Enke" og spilte i flere produksjoner der inkludert hovedrollen som Turte i "Jul i Blåfjell", Kit-kat-girl i "Cabaret" og rollen Samantha i "Fravær". Hun spilte også "Frenchy" i "Grease" på Chateau Neuf i 2018. De siste somrene har Guro opptrådt som Tante Sofie i "Sirkus Jesper" i Dyreparken.

I tillegg til å være utøver, er hun også koreograf og har jobbet med Brageteatret, Lillestrøm Kultursenter, Dyreparken, og flere show og revyer.

265a3325

MARGRÉT ERLENDSDOTTIR

Musikalgruppa (sang),

Musikal junior 10+ og

privat sangundervisning

Margrét er musikalartist med utdanning fra Høyskolen Kristiania og Bårdar Akademiet. Hun har vært å se flere sesonger i Dyreparken som blant annet Tante Sofie og Bestemor Skogmus, og hun var understudy for Maria i West Side Story på Chateau Neuf i 2021.

Margrét var selv elev ved DNBS&A i 10 år både på dansekurs og ved Musikalgruppa. Hun startet å ta sangtimer som 15-åring og våren 2023 begynte hun å tilby privat sangundervisning til elever ved Musikalgruppa

INGRID ELISABETH JERSTAD

Fusion Dance Company

Ingrid er utdannet fra Bårdar Akademiet 2011-2014. Hun er danser i QS Kompani (ledet av Djærika Buccat) . Hun jobber som dansepedagog og har jobbet for DNBS&A siden 2015 og undervist mange ulike nivå og dansesjangre.

TORBJØRN BRUNVAND

Element Soul Crew

Torbjørn har danset aktivt siden 1999, undervist breaking i 15 år. Han underviser alle nivå innen breakdance ved DNBS&A.Han har arrangert over 50 lokale breake arrangementer og større internasjonale jams i Oslo. Han har deltatt på breakejams og konkurranser i store deler av Europa, Usa og Asia og vunnet breake-battles i bla Sveits, England, Slovenia, Polen og Ukraina.

404286822 7066885736706072 3160215986692520897 N

ELIAS KLEVEN GAUSEN

Elias Kleven Gausen er norgesmester i Breakdance 2023 og går Studiespesialisering med toppidrett i Lørenskog.

Aktiv danser i dansegruppen Floorknights.

Ytterligere pedagoger

LINE MARIE ØSTERHUS

Ballett barn/ungdom

Line er fra Kristiansand. Hun har danset ballett i 18 år og har avlagt en rekke eksamener ved Royal Academy of Dance gjennom årene. Senere startet hun sin utdanning ved Bårdar Akademiet og jobber nå aktivt som freelancer, både som danser, sanger og musikalartist ved siden av undervisningen ved DNSB&A.

SARA SHEPHERD

Ballett barn/ungdom

Sara har en bachelor i utøvende musikkteater fra Musikkteater-

høyskolen og er utdannet musikaldanser fra Bårdar Akademiet. Hun startet å danse i ung alder og interesserte seg for ulike dansestiler før hun bestemte seg for å utvikle seg som musikalartist. Sara har en bred dansefaglig bakgrunn og lang undervisningserfaring. Hun har undervist for Den Norske Ballettskole & Akademi i 2 år.

I tillegg til å undervise dans er hun freelance musikalartist. Hun har blant annet hatt oppdrag for Scenekvelder, Sony Music, og for artisten Ferdinand.

Klassene hennes består av teknikk, styrke, fleksibilitet, og danseglede. 

406081059 382919177536334 1588690793521017210 N

REBEKKA

Ballett barn/ungdom

Rebekka er utdannet musikalartist fra Bårdar Akademiet og Bårdar International i Oslo. Hun jobber frilans som sanger og skuespiller og underviser i sang, teater/musikal og ballett. Rebekka synger i en duo med sin bror og er daglig leder og medlem i den 40/50-talls inspirerte vokaltrioen The Attitunes.

BRAGE PLANKE

Breakdance

Brage Planke har trent Breakdance ved Den Norske Ballettskole & Akademi fra han var liten, med showgruppa Element Soul Crew, og deltatt i mange av våre forestillinger med både Breakdance og moderne dansestil. Nå underviser han en ny generasjon. Han har oppnådd strålende resultater i ulike Breakdance konkurranser, slik som


1.Plass Battle of the year Nordic Qualifier 2019

2.Plass i NM senior breakdance 1vs1 2019

9. plass i VM junior 1vs1 2017

3. plass i VM junior crew 2017

1. plass i EM junior crew 2017

Ce01b7f7 Aa56 48b6 Be23 7a755630006a

INGEBORG KARIJORD

Ingeborg har en bachelor i musikkteater fra Høyskolen Kristiania (tidl. Musikkteaterhøyskolen). Etter studiene har hun jobbet freelance, der hun blant annet har spilt Mari i juleforestillingen Jul med Prøysen, gjort

ulike eventer og TV-oppdrag, i tillegg til å være barneinspisient for

Scenekvelder. Hun har undervist musikal på West End og Trikkehallen

Musikkteater, og har siden 2022 hatt faste klasser på DNBS&A. 

Dsc 0275

JENNY KRISTINE HANSEN

Musikal og dans

Jenny Kristine er utdannet musikalartist fra Bårdar Akademiet i Oslo (2019-2022) og har bakgrunn fra dramalinjen ved Kongsbakken vgs og dans på kulturskolen i Tromsø.

Etter endt utdanning har hun jobbet som skuespiller i Dyreparken i Kristiansand, som danselærer og freelancer.

393091074 1069313360871393 2127417183448933036 N

CARMEN FINSAL

Carmen har drevet med sang og teater fra ung alder, og har både opptrådt mye og drevet en teaterlek-gruppe i hjembyen sin. Våren 2023 ble hun uteksaminert fra Bårdar Akademiet, og har siden jobbet som skuespiller på Color Line-båtene og gjort andre prosjekter med 2Entertain.

369132466 237083879351061 2719516061227320151 N

NORA BROBY-BERGEM


Nora er utdannet musikalartist ved Bårdar Akademiet (2018 - 2021). Etter utdanning har hun jobbet i underholdningen til Color Line, som dirigent, danse- og teaterlærer og freelancer.

MARIANNE KRISTOFFERSEN

Marianne har undervist hos DNBS&A i flere år. Sesongen 2023/2024 underviser Marianne ingen faste kurs, men stiller som vikar. Hun er også inspisient på våre forestillinger.