Talentutvikling i klassisk ballett i juni hvert år

Referanser profesjonell elitetrening ballett

"Jeg har danset på DNBS&A i tre år, og det har vært tre fantastiske og lærerike år. Jeg har fått så mye kunnskap og teknikk innenfor ballet med dd flinke pedagogene. Takket være pedagogene, og ledelsen ved Siri Johansen og Irene Jansson, har jeg utviklet meg som en danser og kan nå gå veien videre for å oppnå mine drømmer. Det er et veldig fint miljø, mam blir godt tatt vare på, og møter gode venner. På DNBS&A får man også mange muligheter til å danse på scenen med helt unikt repertiore. Det gir god kunnskap og erfaring, noe som er veldig viktig og spennende. Jeg har hatt en kjempefin tid der og lært så mye!"

Kira Hestnes, 16 år

"DNBS&A har verdens beste pedagoger som jeg er så glad i. Jeg har blitt bedre i flere ting en bare ballett, som at jeg har fått bedre disiplin. Jeg har fått et nært forhold til medelever gjennom konkurranse og turer. Balletten er et sted jeg gleder meg til å komme hver dag.".

Petra Sørheim-Rensvik 12 år,

Talentgruppe 2 ved profesjonell elitetrening

"Den Norske Ballettskole & Akademi er en danseskole med fantastiske pedagoger og ledere. De ser alle elevene og utvikler den til deres fulle potensial.  DNBS&A gir oss muligheter til å få vise resultatene våre på forestillinger, visningstimer, små oppvisninger og delta på internasjonale konkurranser. DNBS&A organiserer også en egen dommer skole, «Valdres Sommerballett» som gir oss muligheten til å lære av internasjonale ballet stjerner. (Vi får kurs av dem, snakker sammen om opplevelsene deres, ser dem danse,...) Jeg elsker miljøet på skolen, alle tar vare på hverandre. Det er tøft og krevende å trene ved DNBS&A, men jeg elsker det og det er absolutt verdt det.".

Lucie Marie Pilskog 13 år 

Talentgruppe 2 ved Profesjonell Elitetrening

"DNBS&A Masterclass hos Den Norske Ballettskole og Akademi, er grunnen til at jeg kan danse den dag i dag. Da jeg startet hos DNBS&A, kunne jeg ikke stå korrekt ved barren. Jeg kunne ikke gjøre en eneste piruett, og når jeg hoppet, lettet jeg så vidt fra gulvet. Under et halvt år senere hadde jeg danset i forestillinger, vært på opptaksprøver og deltatt i internasjonale konkurranser som representant for skolen. Jeg gikk fra å ikke kunne stå på tåspisskoene mine, til å danse hele klassiske variasjoner.Det beste med DNBS&A er pedagogene. Det er ikke tvil om at de er av høyeste kaliber, og det er et mirakel at vi kan ha lærere av en slik standard i Norge.

DNBS&A Masterclass spesielt, er fantastiske klasser, så effektive at det er umulig å ikke være støl dagen etter.

Jeg har utviklet meg mer på de få månedene jeg har hatt ved DNBS&A, enn jeg har i løpet av de 14 årene jeg har danset ballett. De var rett og slett et gullfunn, og jeg kommer aldri til å klare å takke dem nok for alt de har gitt meg".

Elisabeth Vereide 19 år

"DNBS&A sitt masterclass-tilbud i kombinasjon med Valdres Sommerballett, er det beste tilbudet for ballettutdanning for alle som vil satse på ballett i Norge.Undervisningen gir det beste tilbudet for å lære seg vaganova-metodikken, og under Valdres sommerballett får elevene mulighet til å se og jobbe med noen av de største ballettstjernene i verden, både i klasse og under forestillingene.

Under masterclass hjelper pedagogene hver enkelt elev å jobbe mer detaljbevisst, og en blir servert verktøy som kan brukes til å styrke en selv og egne svakheter, samt kontrollere egen utvikling.

Samtidig gis det en helt egen oppmerksomhet og omsorg for hver enkelt elev, basert på empirisk undervisning og tid dedikert til eleven, som er veldig sjeldent å finne andre steder.

Lærdommen og erfaringen man får på DNBS&A og spesielt DNBS&A Masterclass, kan gi en mulighet og sjanse til å få undervisning fra dyktige ballettpedagoger og andre anerkjente utdanningsinstitusjoner innen dans, samt jobbe internasjonalt.

Og kunnskapen man tar med seg videre, får en bruk for i veldig mange yrkesrelaterte sammenhenger".

Lydia Hatlø 20 år

Danser ved Operaen i Kharkov, Ukraina, tidligere elev på Profesjonell elitetrening og DNBS&A Masterclass elev , og talent ved Valdres Sommerballett to somre

"Jeg begynte som elev ved Den norske ballettskole & akademi (DNBS&A) da jeg var 9 år. Jeg kom da fra en annen ballettskole. Jeg trives veldig godt med å få jobbe med profesjonelle og dyktige pedagoger som er eksperter på det russiske Vaganova-systemet. Jeg lærer meg viktig teknikk og struktur som gjør at jeg får mest mulig ut av mitt potensiale som danser. Jeg har lært meg at hardt arbeid gir resultater. Jeg liker også at skolen gir mye sceneerfaring. Det er gøy og veldig lærerikt. I forberedelser til forstillinger og konkurranser får vi muligheten til å få jobbe målrettet for å utvikle oss individuelt og vi får samtidig gleden av og viktig erfaring med å jobbe sammen i grupper".

Ida Amalie Eikeland 14 år

Talentgruppe 1

"Den Norske Ballettskole & Akademi har med sine førsteklasses lærere gitt meg muligheter som jeg ellers ikke ville ha fått i Norge. Det norske miljøet er lite, og verdien av et tilbud som DNBS&A kan ikke overvurderes. Hovedlærerne Lyudmila Sycheva og Vladimir Sychev holder et høyt internasjonalt nivå, og er faglig og personlig dedikerte langt utover det man kan forvente. Jeg vil også gi den største anerkjennelse av arbeidet som skolens ledelse Siri Aarset Johansen og Irene Aarset Jansson har nedlagt gjennom mange år i å bygge et kvalitetstilbud for unge dansere på alle nivåer".

Ole Johannes Slåttebrekk 19 år

DNBS&A Masterclass, og Valdres Sommerballett tre somre på rad. Studerer nå på Bolsjoj akademiet i Moskva

"DNBS aviser ikke talenter, men utvikler potensialet hos hver enkelt, til et internasjonalt nivå. Det vises tålmodighet til eleven, hvis man jobber hardt kan man nå målene sine".

Amanda og Luca Verde

Elever ved satsningspartiet i klassisk ballett

"Gjennom DNBS, som har store ambisjoner for skolen og danserne, har Kristine fått muligheten til å oppleve mange uforglemmelige øyeblikk. Hun har danset på store scener i inn- og utland, samt deltatt i flere konkurranser. Både gjennom Kristines prestasjoner, og mange andre dansere ved DNBS som har utmerket seg nasjonalt og internasjonalt, er det åpenbart at DNBS har en egen evne til å utvikle elevenes talent".

Torild og Arild Moe

Foreldre til eleven Kristine Moe ved satsningspartiet i klassisk ballett