Talentutvikling i klassisk ballett i juni hvert år

BALLETT

"Jeg elsker ballett. Når jeg begynte på DNBS&A, var jeg 3 år. Det var kjempegøy å få danse på scenen. Jeg drømte om å få Liudmila som trener i flere år fordi hun er profesjonell. Sommeren 2019 gikk drømmen min i oppfyllelse. Det er gøy å få trene sammen med de eldre ballettdanserne. Siri og Irene er kjempebra ledere. Vi har skikkelig godt miljø og jeg har blitt godt kjent med de eldre elevene".

Elev Halima Sillah 8 år

"I en jungel av tilbud om ulike fritidsaktiviter for mine barn, er jeg lykkelig over at valget falt på DNBS&A. Deres evne til å se hver enkelt elev og dens utviklingspotensiale er unikt. Siri og Irene er svært engasjerte og tilgjengelige ledere. Dette skaper en viktig trygghet for både elever og foreldre. Kvaliteten på treningen er høy på grunn av at skolen knytter til seg særdeles dyktige pedagoger. For meg som mor var dette helt avgjørende da de spurte om å få ta inn min datter på satsningsballett i en alder av 4 år. Det er både inspirerende og givende å få følge elevenes utvikling. Forestillingene, som skolen avholder flere ganger om året, viser den bredden og kvaliteten som skolen står for. Dette førte til at minstemann fikk vekket interessen for breakdance. For meg som mor er det ikke viktig om mine barn satser på dans som yrke i fremtiden. Det som er viktig for meg er den boosten de får i forhold til sin egen personlige utvikling. Elevene ved skolen blir sett og verdsatt som individer. De får styrket selvfølelsen og tryggheten i å stå for hvem de er gjennom fantastisk kreativ utfoldelse. Dette er en uvurderlig investering som de kan bære frukter av for resten av livet".

Mor Tone Sillah

"DNBS&A Masterclass hos Den Norske Ballettskole og Akademi, er grunnen til at jeg kan danse den dag i dag. Da jeg startet hos DNBS&A, kunne jeg ikke stå korrekt ved barren. Jeg kunne ikke gjøre en eneste piruett, og når jeg hoppet, lettet jeg så vidt fra gulvet. Under et halvt år senere hadde jeg danset i forestillinger, vært på opptaksprøver og deltatt i internasjonale konkurranser som representant for skolen. Jeg gikk fra å ikke kunne stå på tåspisskoene mine, til å danse hele klassiske variasjoner.Det beste med DNBS&A er pedagogene. Det er ikke tvil om at de er av høyeste kaliber, og det er et mirakel at vi kan ha lærere av en slik standard i Norge.

DNBS&A Masterclass spesielt, er fantastiske klasser, så effektive at det er umulig å ikke være støl dagen etter.

Jeg har utviklet meg mer på de få månedene jeg har hatt ved DNBS&A, enn jeg har i løpet av de 14 årene jeg har danset ballett. De var rett og slett et gullfunn, og jeg kommer aldri til å klare å takke dem nok for alt de har gitt meg".

Elisabeth Vereide 19 år

"DNBS&A sitt masterclass-tilbud i kombinasjon med Valdres Sommerballett, er det beste tilbudet for ballettutdanning for alle som vil satse på ballett i Norge.Undervisningen gir det beste tilbudet for å lære seg vaganova-metodikken, og under Valdres sommerballett får elevene mulighet til å se og jobbe med noen av de største ballettstjernene i verden, både i klasse og under forestillingene.

Under masterclass hjelper pedagogene hver enkelt elev å jobbe mer detaljbevisst, og en blir servert verktøy som kan brukes til å styrke en selv og egne svakheter, samt kontrollere egen utvikling.

Samtidig gis det en helt egen oppmerksomhet og omsorg for hver enkelt elev, basert på empirisk undervisning og tid dedikert til eleven, som er veldig sjeldent å finne andre steder.

Lærdommen og erfaringen man får på DNBS&A og spesielt DNBS&A Masterclass, kan gi en mulighet og sjanse til å få undervisning fra dyktige ballettpedagoger og andre anerkjente utdanningsinstitusjoner innen dans, samt jobbe internasjonalt.

Og kunnskapen man tar med seg videre, får en bruk for i veldig mange yrkesrelaterte sammenhenger".

Lydia Hatlø 20 år

Danser ved Operaen i Kharkov, Ukraina, tidligere elev på Profesjonell elitetrening og DNBS&A Masterclass elev , og talent ved Valdres Sommerballett to somre

"DNBS satser helt konsekvent på å tilby elevene de beste lærerne de kan finne og samtidig tilby generøst med treningstimer. Det gir utslag i en så god kvalitet i alle dansestilene de tilbyr – fra musikal- og teatergrupper som viser utrolig spilleglede og musikalitet – til dansestilene break, moderne dans og klassisk ballett. Vi har vært på utallige forestillinger i årenes løp, og alltid kommet imponerte ut. Forestillingene er vakre, morsomme, varierte og nivået er virkelig, virkelig høyt".

Karianne og Geir Brekke

Foreldre til eleven Tora Brekke som har trent ballett/moderne/musikal

DANS/TEATER/MUSIKAL

"I 2009 begynte jeg på et teaterkurs ved DNBS&A og skolen ble med en gang et trygt sted der jeg fikk muligheter til å strekke meg lenger. Jeg ble en del av DNBS&A satsningsgruppe for musikal, Musikalgruppa, i tillegg til at jeg etter hvert også danset både moderne og ballett ved DNBS&A.


Timene jeg tilbragte i studioene til DNBS&A ble starten på mitt ønske om å jobbe som profesjonell utøver. Høsten 2019, 10 år etter min første sesong ved skolen, ble ringen sluttet; da begynte jeg å undervise Musikal jr., som er en videreutvikling av det kurset jeg selv var en del av i 2009. DNBS&A har gitt meg mye glede gjennom årene og jeg gleder meg til å være med på reisen videre".

Margret Erlendsdóttir, 24 år

Dans/teater kurs, og Musikalgruppa 

"Jeg har drevet med dans/teater/musikal innenfor DNBS&A så lenge jeg kan huske, og noen av mine beste minner og venner har jeg fått her. Opprinnelig var teater min store lidenskap, men gjennom engasjerte pedagoger, og spennende undervisning, har DNBS&A gjort at jeg har blitt minst like interessert i dans og sang. På DNBS&A blir du kjent med andre elever som deler dine interesser, og du får utvikle deg i et kreativt miljø som oppmuntrer til at elevene selv er med å utforme forestillingene. Kursene her skiller seg fra de fleste andre kurs, ved at du ikke bare får beskjed om hva du skal gjøre, men i stedet lærer hvordan du selv kan finne den beste måten å skape scenemagi".

Solveig Homble 18 år

Musikalgruppa

"Jeg gleder meg alltid til trening ved Den norske balletskole og akademi, der elevmiljø står i høyt fokus. Gode og proffesjonelle pedagoger gjør at treningene har god kvalitet, med rom for utvikling og mestring. Du får en plass til å få utvikle deg selv, lære noe nytt ved hjelp av pedagogene som alltid står og heier! DNBS&A er et godt sted og være!".

Mari Grønvold 18 år 

"Dere skulle bare visst hvor ofte vi snakker om hvilken lykke det er at jentene våre Margrét og Friðbjört går på skolen deres. Vi har forstått at dere, gjennom de siste 10 årene, har skapt noe veldig spesielt som de er så heldige å få være en del av. Vi ser at undervisningen hos DNBS har høy kvalitet, og det er flott å se hvordan konsentrert og målrettet trening fører med seg mestring og motivasjon".

Kristín Lára Friðjónsdóttir og Erlendur Helgason

Foreldre til søskenparet som danser moderne/musikal og ballett

BREAKDANCE

"Etter å ha gått på DNBS&A siden jeg var 4 år har jeg bare gode minner fra tiden som var, og bare gode stunder å se fram til. Som både breakdance- og teaterelev kan jeg med stor selvsikkerhet si at DNBS&A legger stor vekt på inkludering, samarbeid og kreativitet. I tillegg til dette lærer man enormt mye innenfor kursene du går på. Å ha en så stor mulighet for å utfolde seg og stupe i et hav av fantastiske erfaringer og mestring noen dager i uken, er virkelig et privilegium".

Eric Backstrøm 16 år

Breakdancer i ESC og elev ved Musikalgruppa

"Grunnen til at jeg startet med breaking, var at jeg trengte en fysisk, men samtidig kreativ måte å bruke kroppen på.Fra liten av var jeg en energiklump, så det fantes ikke noe bedre enn å bevege meg fritt til musikk.I dag er jeg en av Norges beste breakdancere og jeg har hatt mitt utspring ved DNBS&A. Ved DNBS&A har jeg fått danset på mange store scener og forestillinger - både break og moderne - og i koreografi sammen med både elever innen ballett og profesjonelle ballettdansere.Kreativitet og danseglede er det viktigste for meg å lære videre. Kursene jeg underviser nå ved DNBS&A fokusere på at barna skal utvikle danseglede, mens de selv finner sin måte å breake seg på. Jeg lærer bort grunnsteg i breaking, som er alt fra akrobatikk til intrikat fotarbeid. Breaking har gitt meg treningsrutiner, utviklet kreativiteten min og gitt meg en måte å slippe fri all energien min. Dette er noe jeg ønsker å gi videre".

Brage Eckhoff Planke 18 år

Elev ved småbarn Breakdance kurs, så Esc og nå pedagog i Breakdance ved DNBS&A og sølvvinner 2019 i NM i Breakdance