Talentutvikling i klassisk ballett i juni hvert år
Nøtteknekkeren i Grieghallen 18.-20. desember 2023

Det er en hyggelig tradisjon for Den Norske Ballettskole & Akademi å få danse med Bergen kulturskoles elever og KHiOs elever i flotte Grieghallen i "Nøtteknekkeren" som vises der 18.-20. desember.

Billetter: https://www.grieghallen.no/arrangementer/noetteknekkeren-1/

Mer om forestillingen fra Grieghallens nettsider:

Det er julaften, treet pyntes og gjester kommer med gaver. Barna Clara og Fritz og deres venner leker og sitrer av forventning. Onkel Drosselmeyer gir dem en nøtteknekker som blir skadet i leken. Clara legger seg, men siden hun ikke får sove, går hun i den magiske midnattstimen ned i stuen hvor hun sovner i en stol. I drømmen hennes våkner julegavene til live. Gjestene blir til rotter og mus, og nøtteknekkeren blir forvandlet til en ekte prins!

Balletten inneholder Tsjaikovskijs kanskje mest inntagende og iørefallende musikk, som «Blomstervalsen» og «Russisk dans». Handlingen baserer seg på E.T.A. Hoffmanns eventyr «Nøtteknekkeren og Musekongen».

Nøtteknekkeren presenteres av byens ypperste unge kunstnere innen musikk og dans – med dansere fra fordypningsprogrammet i klassisk ballett ved Bergen kulturskole på scenen og Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester i orkestergraven.

Produksjonen er et samarbeid mellom Bergen kulturskole og Musikkselskapet Harmonien, og er den eneste lokalproduserte balletten som vises i Bergen.

MEDVIRKENDE
Ballettdansere fra Bergen kulturskole
Marcello Raciti 
regi/koreografi
Gjestedansere / samarbeidspartnere:
Kunsthøgskolen i Oslo (KhiO)
Den Norske Ballettskole & Akademi
Hildemors Dansesenter

Øygarden kulturskulekor
Edvard Grieg Jentekor
Edvard Grieg Guttekor
Åshild Eriksen og Sapfo Maria Stavrides 
kordirigenter

Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester
Kjell Seim 
dirigent

PROGRAM
Peter Tsjaikovskij Nøtteknekkeren, ballett i to akter

FØR FORESTILLINGEN
17.10 – 17. 40 Musikalsk forspill i foajeen med elever fra Bergen kulturskole

265a6599