Talentutvikling i klassisk ballett i juni hvert år
INFO OM FORESTILLINGENE I KOLBEN KULTURHUS

Velkommen til ballettforestillinger i flotte Kolben kulturhus, sal 1, med gjestedansere fra Operaen i Odessa, Ukraina, 4.-5. mai 2024! På denne siden legger vi ut oppdatert informasjon om forestillingene. 

Dette er et av de store høydepunktene for ballettskolen og våre elever denne våren hvor elevene får vist sitt repertoar i vakre kostymer. På forestillingene er DNBS&As ballettelever å se i tillegg til elever fra Ellens Ballettskole som vi samarbeider med om denne forestillingen.  Ekstra stas er det å annonsere at vi har med oss to flotte gjestedansere fra Operaen i Odessa, Ukraina; selveste Andrei Pisarev og Alexey Zavaliy som danser pas de deux med våre unge solister. Det er en stor ære å få ha dem med oss for anledningen. I øvelsesprosessen med pas de deux har vi også hatt gleden av å repetere med Alberto Ballester ved Nasjonalballetten.

DNBS&A har også forestillinger i Sandvika teater onsdag 22. mai og torsdag 23. mai. Her opptrer elever i dans, teater, musikal, ballett, hip hop/kommersiell og breakdance og det er virkelig hyggelig om dere også kommer og ser forestillingene med oss her. DNBS&As elever kan se alle forestillinger gratis på avholdte plasser i salen.

Vi gleder oss til å dele sceneopplevelsene og skape nye vakre minner sammen med publikum. Si ifra til alle venner og familiemedlemmer om å bli med for anledningen, og be dem holde av dato og klokkeslett for å se forestilling med oss! 

🩰 Facebookevent: https://fb.me/e/69i2k0vN0 Trykk gjerne “skal” og del med venner og kjente! 

BILLETTER
Billettsalget åpner 2. april kl. 10.00.

Vi anbefaler å kjøpe billetter tidlig, da det er begrenset antall plasser, og forestillingene ofte blir utsolgt. 

NB! Sjekk nøye til hvilken dato/klokkeslett du kjøper billetter til da elevene danser på ulike forestillinger. Billetter refunderes ikke. Se fordelingen av elevgrupper til de respektive forestillingene lenger ned på denne siden. Elevene som opptrer skal ikke ha billett. De får se på forestillingen gratis i salen sammen med sine pedagoger.

Link til billettsalg: https://www.kolben.no/ellens-ballettskoleden-norskeballettskole-akademi-og-vald-tq9k7h/

Priser:
(billettene inkluderer en billettavgift)
0-2 år:  gratis på fanget.
Barn t.o.m 15 år: 210kr
Voksen fra 16 år: 275kr

For grupper eller hvis du planlegger å se flere forestillinger, vennligst kontakt oss på post@dnbs.no for informasjon om mulige rabatter. 

VARIGHET
Forestillingene varer i ca 75 min.

FILM/ BILDER
Etter forestillingen sendes det ut vannmerkede bilder til alle grupper. Informasjon om bestilling av bilder uten vannmerke kommer her.

NÅR OPPTRER DE ULIKE GRUPPENE
Her er oversikten over hvilke grupper som danser på de ulike forestillingene og når oppmøtetid er for hver forestilling. Talentgruppene har egen oppmøtetid. Listen under er ikke rekkefølge i forestillingen, kun en liste over hvem som deltar slik at dere kjøper billett til rett forestilling:

4 mai kl 1830
Talentgruppene på profesjonelt elitenivå i klassisk ballett
Ballett 12+ (tirsdager på Carl Berner)
Tåspiss teknikk 9+ (mandager på Carl Berner)
Ballett Satsning nivå 3

5 mai kl 14
Talentgruppene på profesjonelt elitenivå i klassisk ballett
Ballett 4+ (tirsdager på Ullevål)
Ballett 4+ (mandager på Kjelsås)
Ballett 4+ (torsdager på Bekkelaget)
Ballett 4+ (tirsdager i Sandvika)
Ballett 6+ (tirsdager på Ullevål)
Ballett 6+ (mandager på Kjelsås)
Ballett 9+ (tirsdager på Ullevål)

5 mai kl 17
Talentgruppene på profesjonelt elitenivå i klassisk ballett
Ballett 4+ (mandager på Årvoll)
Ballett 4+ (torsdager på Kjelsås)
Ballett 6+ (mandager på Årvoll)
Ballett 6+ (torsdager på Kjelsås)
Elever fra Ellens ballettskole

 

SCENEPRØVER
Talentgruppene på profesjonelt elitenivå har sceneprøver 2.-3. mai i Kolben kulturhus. Egen informasjon kommer.

Alle andre elever har sceneprøver før forestillingene, samme dagen som de opptrer. Det er viktig å møter opp i god tid for å klargjøre barnet og rekke sceneprøvene før forestillingene. Her er oversikt over oppmøte:

4 mai kl 1830 (oppmøte SENEST kl 17)
5 mai kl 14 (oppmøte SENEST kl 1230)
5 mai kl 17 (oppmøte SENEST kl 1530)

 

NÅR DERE ANKOMMER TEATERET

  • Elevene møter ute i foajeen
  • Sett yttersko og jakke/ytterklær i garderobeområdet ved ankomst. Vi tar ikke sko/ytterklær med inn back stage.
  • Vær klar i “grunnkostymet”. Ha dette gjerne på under yttertøy det ikke er behov for å skifte.
  • Gå på toalettet, for sikkerhets skyld.
  • Barnet kan ta med en liten matpakke og en vannflaske (samlet i en sekk/pose) som legges backstage. Det beste er likevel om barnet har spist og drukket litt rett før de går inn for at energinivået holder seg godt til sceneprøven.

Pedagoger møter elevene i foajeen 1,5 timer før forestillingen starter. Elevene ser på hverandre fra salen når de har sceneprøver sammen med sin pedagog, og under forestillingen ser de også fra salen på balkong sammen med sin pedagog. 

 

ETTER FORESTILLING:
Elevene tas med bak scenen igjen og skifter kostymene/rydder kostymene sine, tar med seg matpakken og vannflasken sin og følges ut til foreldrene i foajeen av pedagogen sin der de møter foreldrene sine.

Alle talentgruppene ved profesjonelt elitenivå i klassisk ballett har fri mandag 6. mai.

 

KOSTYMER

Kostymeinfo kommer på mail nærmere forestilling.

Vi ber dere gjerne ta på et “grunnkostyme” som er klær uten logo/trykk/reklame slik at det ser «rent» ut på scenen som er enkle å finne hjemme/låne. Dette kan f. eks. være hvite strømper, hvite sokker og hvit tskjorte. Info om hva hver gruppe skal ha som grunnkostyme sendes på mail.

Elevene låner så ofte andre deler av kostymet av DNBS&A. 

Det er ikke meningen å kjøpe inn nytt for anledningen. For å gjøre det enklere for foreldre å få tak i det som mangler har vi opprettet en byttegruppe på facebook som dere er velkomne til bli med i: https://www.facebook.com/groups/941092500976481/

 

GRASROTANDELEN:

Til slutt vil vi informere om en måte dere kan støtte oss på! For å kunne gi best mulig tilbud til elevene er vi avhengig av støttesipllere. Det er mulig å støtte foreldreinitiativet via Grasrotandelen om du spiller via Norsk Tipping.

Les mer her: https://dnbs.no/dnbsa/grasrotandelen/

 

Takk for at dere leser informasjonen fra oss! Vi der frem til et flott semester videre og spennende forestillinger i mai!